Fiyatlarımızın Hepsi Başlangıcı ve Bitişi HAVALİMANI Olarak Fiyatlandırılmıştır. Tek Yön Fiyatıdır. Araç Fiyatıdır, Kişi Başı Fiyatı Değildir.

Bölgeye Başka Havalimanlarından Ulaşım Sağlamak İsterseniz Rezervasyon Sorgula Kısmından İstemiş olduğunuz Havalimanını ve Bölgeyi Seçerek bölgeye hizmet seçeneğimizin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Antalya Transfer Bölgeleri

Antalya Hakkında

Türkiye’nin en kalabalık beşinci şehridir. Toros Dağları ile sınırlanan Anadolu’nun güneybatı kıyısında yer alır. Şehrin metropol bölgesinde bir milyondan fazla insan bulunmaktadır. Akdeniz kıyısında bulanan en kalabalık Türk şehridir. Gezilecek yer transfer ve ulaşım sağlayan pek çok şirket bulunmaktadır. 

Tarihçe

Günümüzde Antalya denilen şehir milattan önce 200 civarında Romalılar tarafından bastırılan Attalid Pergamon tarafından kurulmuştur. Roma yönetimi sayesinde Antalya gelişmiştir. Hadrian Kapısı gibi anıtlar ve komşu şehirler bu yönetimle birlikte artmıştır. Şehir 1207 yılında Selçuklu Devleti’ne ve 1391 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na geçmiştir. Bundan sonraki beş yüz yıl sonra Osmanlı İmparatorluğu’nda kalmıştır. Birinci Dünya Savaşı sırasında İtalyanlar şehri işgal etse de bağımsızlık savaşından sonra Türkiye sınırlarına katıldı. Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye’nin en büyük uluslararası deniz beldesidir. Büyük ölçekli kalkınma ve devlet katkısıyla turizmi desteklemiştir. 2014 yılında on iki buçuk milyon turist Antalya’dan geçmiştir. Antalya transfer şirketleri bu yüzden deneyimlidir. 

İklim

Antalya Toros Dağları tarafından kuzey rüzgarlarından korunmaktadır. Şehir yaz aylarında sıcak ve kurakken kış aylarında ılık ve yağışlıdır. Yılın yaklaşık üç yüz günü güneşlidir. Ortalama deniz suyu sıcaklığı kışın on altı derece ve yazın yirmi yedi derecedir. Hava sıcaklığı yaz aylarında ortalama 34,4 derecedir. En düşük kayıt ise Şubat ayındadır.

Antalya Gezilecek Yerler

Helenistik dönemlerden kalma mimari bir mirasa sahip olmasına rağmen şehirdeki çoğu mimari Türk-İslami bir karakter veren birkaç cami, medrese, mescit, kervansaray, hamam, türbe ve orta çağ Osmanlı dönemi yapılarıdır. Modern şehir antik kent üzerine inşa edildiği için antik yapılar çok iyi korunmamıştır. Gezilecek yer transfer için kemerviptravel.com.tr sitesinden detaylı bilgi alınabilir. Tarihi Osmanlı Dönemi evlerinin dar Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla Kaleiçi, Antalya şehrinin eski merkezidir. Oteller, restoranlar ve alışveriş mekanları tarihi karakteri korumak için tekrar yapılmıştır. Tarihi liman dar sokakların açıldığı bir konumdadır. Şehrin ana meydanı, antalya kemer transfer turistler ve yerliler için popüler bir yer olan Cumhuriyet Meydanı’dır. Burası iş merkezleri ve kamu binaları ile çevrilidir. Antalya havalimanı transfer, kentin içerisinde Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu mimarisinin yanında yerel Yunan mimarisinin izlerini görmek mümkündür.

Şehir Merkezindeki Gezilecek Yerler

Gezilecek yer transfer şirketlerinden yardım alarak gidilebilecek yerlerden bazıları: 

Hadrian Kapısı: İkinci yüzyılda Romalılar tarafından İmparator Hadrian için inşsa edilmiştir.

İskele Camii: Yat limanına yakın bir on dokuzuncu yüzyıl camisidir.

Karatay Medrese: 1250 yılında Emin Karatay tarafından yaptırılmıştır.

Kesik Minare Camii: Bir döne Roma tapınağı olarak kullanılmıştır.

Yat Limanı: Roma döneminden kalan bir limandır.

Yivli Minare Camii: Selçuklular tarafından inşa edilmiştir. Lacivert ve turkuaz çinilerle donatılmıştır. Minaresi sonunda şehrin simgesi haline gelmiştir. Gezilecek yer transfer şirketleri bu tarihi ve gezilecek yerlere ulaşım sağlamaktadır. 

Antalya’da Yenilmesi Gereken Yöresel Yemekler

Enginarlı Girit Kebabı: Yunan Adaları’ndan Antalya’ya gelmiş bir yemektir. Kuşbaşı et, soğan ve taze soğan ile yapılır. İçindeki enginar ise yumuşak ve enfes bir tat verir.

Düğün Çorbası: Bir başka adı hülüklü çorbadır. Sarımsaklı, tavuk etli ve yoğurtlu bir çorbadır. İçine nohut, köfte ve salça konulan bir başka versiyonu da bulunmaktadır.

Biber Frigya Dolması: Biberlerin içi kıymalı iç ile doldurulduktan sonra un ve yumurtaya bulanarak kızartılır.

Cive: Genel olarak domates ve pirinç kullanılan bir sebze yemeğidir.

Alanya Bohçası: Krep hamuru yardımıyla hazırlanır. Kahvaltı ve öğle yemeklerinde içine peynir konulurken akşam yemeklerinde içine et koyulması tercih edilmektedir.

Gökçesu Pilavı: Pilavın içine nohut, maydanoz, dereotu ve havuç koyularak yapılmaktadır.

Şilofta: Elde hazırlanan yufkalar şeritler halinde kesildikten sonra suda haşlanırlar. Badem, susam ve ceviz ile servis edilen bir tatlıdır.

Muz Tatlısı: Muzlar fırında kızartıldıktan sonra portakal suyundan hazırlanan bir sos ile servis ediliyorlar.

Hibeş: Tahin, limon suyu, sarımsak ve baharatlar karıştırılarak hazırlanır. Tavuk ve et yemeklerinin yanında sos olarak yenildiği gibi doğrudan birkaç dilim ekmekle birlikte de yenilebilir.